28 Kasım 2009 Cumartesi

Bayram Tatlısının Yapılışı

Türk Mutfağının Vaz Geçilmezlerindendir Tatlılar.Özelliklede Bayram ve Benzeri Özel Günlerde Evlerimizde Sofralardaki Yerlerini Hep Almışlardır Tatlılar.Malum Kurban Bayramını Yaşamış Olduğumuz Şu Günlerde Bende Sizlere Faydalı Olsun Diye Bayram Tatlısının Yapılış Şeklini Paylaşmak İstedim.Çok Pratik Bir Tatlı Çeşidi Olan Bayram Tatlısını Çok Rahat Bir Şekilde Hazırlayıp Evinize Misafirliğe Gelen Misafirlerinize Suna Bilirisniz.


Malzemeler


Hamuru için,


-1 paket margarin


-2 adet yumurta


-Yarım su bardağı irmik


-Yarım su bardağı toz şeker


-1 paket kabartma tozu


-1 paket vanilya


-Yeteri kadar un


Şerbeti için,


-4 su bardağı su


-3 su bardağı toz şeker


-Yarım limonun suyu


Üzeri için,


-1 adet yumurta sarısı


-Yarım kâse bütün fındık içi


Hazırlanışı,


Şerbetini hazırlamak için tencereye su, şeker ve limonu alıp karıştırın.


Bir taşım kaynadıktan sonra şerbeti ocaktan indirip soğumaya bırakın.


Hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.


Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.


Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.


Yağlanmış fırın tepsisine aralık bıkarak dizin.


Her bir tatlının üzerine bir fındık yerleştirin ve yumurta sarısı sürün.


Önceden ısıtılmış fırında 175 derece yaklaşık 25 dakika pişirin.


Fırından çıkardığınız tatlı ılındıktan sonra üzerine soğuk şerbeti dökün.


Şerbeti içine çekmesi için tepsinin üzerini kapatın.


Soğuduktan sonra servis yapın.


Afiyet olsun

4 yorum:

  1. içi parça çikolata ile zenginleştirilmiş üzerine pudra şekeri serpilmiş bi börek fena olmaz haa ne dersiniz ?? hmmm :))

    YanıtlaSil
  2. valla hıc yok dmem canmda oyle cektı kı kımse yapmaz pasta su tarıfe goz atam da ben deneyeyım bakalım yapabılecekmıyımm:D

    YanıtlaSil
  3. :D bende deniyecem

    YanıtlaSil