29 Haziran 2010 Salı

Arkadaşının Yerine Askere Gitti

Yok Artık Dedirtecek Olay Karadeniz Ereğlisinde Yaşandı. Bir Birine Çok Fazla Benzeyen İki Arkadaş Böyle Bir Sahtekarlık Düzenlediler. 28 Yaşında Olan Ahmet Danışmaz Bundan Tam 8 Yıl Önce Askerliğini Isparta'da Yaptı, 25 Yaşındaki Çocukluk Arkadaşı Kenan Öztürk'ün Yerinede Askerlik Yapmaya Karar Veren Ahmet Danışmaz Arkadaşının Yerine Tam 7 Ay Boyunca Askerlik Yaptı. Ancak Askerlik Yaptığı Edirne'den Memleketine Gelen Ahmet Danışmaz Bir İhbar Üzerine Arkadaşı İle Birlikte Polislerce Göz Altına Alındı. İki Kafadar Arkadaş Bir Birlerine Çok Fazla Benzemelerini Fırsat Bilerek Böyle Bir Sahtekarlık Yoluna Başvurdular. Kenan Öztürk Askerlik Yapmak İstemiyordu ve Kendi Yerine Askerlik Yapması İçin Ahmet Danışmaz İle Bir Anlaşma Yaptı. Yapılan Anlaşmaya Göre Kenan Öztürk Yerine Askere Gidecek Olan Arkadaşına Askerlikte Kaldığı Süre Boyunca Her Ay Bin TL Para Gönderecek ve Askerlik Bitiminde de Kendisine 50 Bin Nakit Para Verecekti. Böylelikle Hep Hayalini Kurduğu Otomobili Ahmet Danışmaz Satın Alabilecekti. İki Kafadar Öncelikle Sahte Kimlik ve Evraklar Hazırlıyarak Askerlik Şubesine Başvuruda Bulundular. Burada Sahtekarlıkları Anlaşılmayan İki Arkadaştan Ahmet Danışmaz Acemi Birliği Eğtimi İçin Ankara Etimesgut'a Gitti. Acemi Birliği Bittikten Sonrada Usta Birliği Görevini Yapmak İçinde Edirnenin Yolunu Tutan Ahmet Danışmaz Böylelikle Arkadaşının Yerine 7 Ay Boyunca Askerlik Yaptı. Memleketi Karadeniz Ereğli'sine İzine Gelen Ahmet Danışmaz Yapılan Bir İhpar Üzerine Arkadaşı Kenan Öztürk İle Birlikte Göz Altına Alındı.

6 yorum:

  1. vayyy beee mıllet neler yapıyor.bunlar nasıl turk evladı askerlık yapmak ıstemıyorlar böle anlamıyorum....

    YanıtlaSil
  2. bende oğullarımın yerine gidebilirmiyim aceba:D

    YanıtlaSil
  3. AMAN SEN GİTME SENI ASKERDE NE YAPSINLAR BEEE.BU KADAR ÇOK OĞULLARINI DÜŞÜNÜYOSAN KIZZZ DOĞURSAYDIN MILKA TEYZE:)))))

    YanıtlaSil
  4. vay salaklar vay :) bunlarda hiç mi beyin yok ya

    YanıtlaSil
  5. BABALAR GİBİ 15 AY ASKERLIK YAPTIM BEEE.NE MUTLU TURKUM DIYENE....ÇAĞIRSINLAR YİNE GİDERİM.AMA MAAŞLARA ZAM YAPSINLAR ASKER MAAŞLARINA:))))

    YanıtlaSil
  6. ASLICIM BUNLAR DALLAMA TAM BİR.OLA BANA AYLIK 1 MILYAR VERDIKTEN SONRA GİT 3 SENE YURT DIŞINDA KALA MADEM O KADAR PARAN VAR GEL SONRA 1 AY ÜCRETLI ASKERLIK YAP:)))

    YanıtlaSil