28 Kasım 2009 Cumartesi

Dubai İflazın Eşiğine Geldi

Dubai Şeyhinin Şirketi Olan Dubai World Şirketi Alacaklarından Alacaklarını Önümüzdeki 6 Ay Boyunca Ertelemelerini İstedi.Dünyanın Hemen Her Yerinde Görünen Küresel Ekonomik Kriz Böylelikle Dubai'de Vurmuş Oldu.Dubai Körfez Bölegesinin En Gözde Finas Merkezi Olarak Bilinen Küçük Bir Ülkedir.Özellikle Son 10 Yıl İçerisinde Büyük Bir Atılım Yaparak Dünaynın Gözde Yerlerinden Biri Olan Dubai'de Bundan Sonra Neler Olacağı Merakla Beklenmekte.


Dubai World Şirketine Kredi Veren Avrupa Bankaları İle Budurum Karşısında Adeta Şok Olmuş Durumdalar.World Şirketi Piyasaya Olan 60 Milyar Dolarlık Borcunun Alacaklılar Tarafından 6 Ay Ertelemelerini İstediler.Yaşanan Bu Ekonomik Kriz Avrupa ve Dünya Borsalarınıda Olumsuz Bir Şekilde Etkiledi.


Tokyo Borasısı Yüzde 3.2,Hong Kong Borsası Yüzde 4.8,Güney Kore Borsası 4.7 Oranında Değer Kaybettiler.Avrupada İse Özellikle Dubai World Şirketine Kredi Veren Avrupa Bankalarının Borsadaki Hisselerinde Düşüş Yaşandığı Gözlendi.

1 yorum:

  1. dubai dünya ticaretinin en önemli bölgelerinden birtanesidir bence dubai bu krizi çabuk atlatır gibime geliyor çünki sermayesi bakımından bir çok ülkeden ileride olan bir konuma sahip iş imkanları, yaşam standardı, yıllık gelir dubaide çok iyi bir şekilde gidiyor bu yüzden dubainin bu krizi çabuk atlatacağını düşünüyorum

    YanıtlaSil