15 Aralık 2009 Salı

Acıbadem Kurabiye Nasıl Yaparım

Merhaba Sevgili Arkadaşlar.Biz Ana Sayfamızda Mümkün Oldukca Ana Sayfamızı Ziyaret Eden Arkadaşlara Yardımı Olacak Konularla Alakalı Yazılar Yazmaya Özen Gösteriyoruz.Yazdığımız Yazıları İncelediğimizde Yemek Konusunda Eksik Kaldığımızı Gördük ve Bundan Sonra Sizdeğerli Arkadaşlarımıza Türk Mutfağından ve Dünya Mutfaklarından Yemek Tariflerini Bununla Birliktede Nasıl Yapacaklarınızı Sizlere Sunacağız.


İlk Tarifimizide Kurabiye Çeşitlerinden Seçtik.Ümit Ediyoruzki Beğeneceksinizdir.


Acıbadem Kurabiye


Malzemeler



200 gr badem
2 Çorba kaşığı acıbadem
4 Çorba kaşığı patates unu
700 gr(altı buçuk su bardağı) un
150 gr(3/4 su bardağı) tozşeker
2 adet yumurtanın sarısı
1 Paket vanilya
1 Tutam tuz
150 gr margarin
1 Adet yumurtanın akı

Yapılışı


Kızgın bir fırının içine tatlı ve acıbademleri koyun ve 15 dakika kızartın.


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.


Islak bir bezle bademleri ovuşturarak, kabuklarını çıkartın.


Tüm bademleri birarada çok ince kıyıp, bir tencereye aktarın.


Üzerine patates ununu, unu, tozşekeri, yumurta sarılarını, vanilyayı, tuzu ve eritilipbiraz soğutulmuş margarini katın.


Hepsini iyice karıştırarak, yumuşak bir hamur elde edin.


Bir fırın tepsisini iyice yağlayın ve üzerini ince bir un tabakası ile kaplayın.


Hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde toplar koparıp yuvarlayın.


Çırpılmış yumurta akına batırın ve tepsiye sıralayın.


Orta sıcaklıktaki fırında yarım saat kadar pişirin.


Piştikten sonra fırından çıkarıp, kurabiyeleri bir soğutma telinin üzerine alın ve kurumasını bekleyin.


Afiyet Olsun...

1 yorum:

  1. bilmiyen arkadaşlar varsa :D buyursun tarif tşkler secret güzel paylaşım :) :D

    YanıtlaSil