25 Aralık 2009 Cuma

Kadınlar Arabalarını Daha Zor Parkediyorlar

Yapılan Bir Bilimsel Araştırmaya Göre Kadın Şöförlerin Erkek Şöförlere Oranla Arabalarını Park Ederken Daha Yavaş ve Daha Az Düzgün Park Ettikleri Ortaya Çıktı.

Araştırmayı yürüten Almanya’nın Ruhr Üniversitesi öğretim üyesi Dr Claudia Wolf, çalışmanın erkeklerin daha iyi koordinasyona ve mekansal algılamaya sahip olup, direksiyon başındayken daha fazla risk aldıklarının kanıtladığını söyledi.

Wolf, İngiliz Daily Mail gazetesine yaptığı açıklamada, "Bir bilim adamı olarak var olan bu önyargıların doğru mu yoksa efsane mi olduklarını bulmaya karar verdim. Bu araştırmanın sonuçlarının feminizm ya da kadın hakları gibi konular ile ters düştüğünü düşünmüyorum. Sadece erkekler ve kadınlar arasındaki algılama farklılıkları üzerinde daha önce yapılan çalışmaların ortaya çıkardığı sonuçlar yeniden kantılanmış oldu" dedi.

1 yorum:

  1. Kadınlar tabiki erkeklere nazaran daha zor park yapar direksiyon başında agresif değiller erkekler gibi güç gösterisi yapmıyorlar hele birde karşı cinsi yanındaysa savaş halinde olmuyorlar ...:)))))))))

    YanıtlaSil