24 Aralık 2009 Perşembe

DTP Yeniden Mecliste

Ana Yasa Mahkemesi Tarafından Hakkında Kapatma Kararı Çıkan Demokrasi Toplum Partisi'nin Meclis Salonundaki ve Meclis Koridorlarındaki Tabelaları Sökülmüştü.Parti Kapatılmadan Önce Şayet Parti Kapatılırsa Sineyi Millet Kararlı Alacağız Diyen DTP Millet Vekilleri Bu Kararlarından Vaz Geçerek Hazırda Bekletikleri Bir Diğer Partileri Olan Barış ve Demokrasi Partisi'ni (BDP) Aktif Hale Getirdiler.Genel Başkanlığını Demeri Çelik'in Yaptığı BDP Bugün TBMM'ye Gelerek Grup Kurmak İçin Dilekcelerini Meclis Başkanına Sundular.


Bundan Böyle Eski DTP Millet Vekileri Mecliste BDP Partisi Çatısı Altında Olacaklar.Ancak Millet Vekillikleri Düşürülen Ahmet Türk ve Aysel Tuğlu Bu Yeni Grup İçinde Olamıyacaklar.BDP'liler Mecliste Grup Kura Bilmek İçin Mecliste Bağımsız Millet Vekili Olan İstanbul Millet Vekili Ufuk Uras'ı da Gruplarına Dahilettiler.

2 yorum:

  1. ufuk uras gıbı bır adamın böyle bir parti içerisine girmesine şaşırdım doğrusu dtp gitti bdp geldi ne anlamı kaldı dtp nın kapatılmasının

    YanıtlaSil
  2. çok anlamsız ama akp neden kapatılmadı? akp yede aynı kapatma davası açıldı ama kapatılamadı neden ? çünkü amerika türkiyenin kocası oldugundan t.c.nin götü yemedi:)

    YanıtlaSil