30 Aralık 2009 Çarşamba

Yılbaşında Evinizde Oynayacağınız Oyunlar

2010 Geldi Çattı.Yarın 2009 Yılını Uğurlamaya Hazırlanıyoruz Artık.Yılbaşı Gecesi İçinde Hemen Herkesin Bir Farklı Planı Vardır.Yılbaşınını Evinde Ailesi İle Birlikte Geçirecek Vatandaşlarımız İçin Bir Kaç Önerimiz Var.Yılbaşı Gecesi Evinizde Olacaksanız İşte Sizlerin Evinizde Ailenizle Birlikte Oynaya Bileceğiniz Bir Kaç Oyunu Sizlerle Paylaşmak İstiyorum.

Monopoly

Tüm dünyanın en sevilen lisanslı çizgi film ve masal karakterleri, çocuklar için dünyanın en çok oynanan oyunu Monopoly'de bir araya geldi. Yenilenen Disney Monopoly, üç boyutlu şatosuyla çocukları yılbaşı gecesi eğlenceye davet ediyor. Oyunun içinde Pamuk Prenses, Aslan Kral, Pinokyo ve Dumbo dahil olmak üzere sekiz Disney temalı piyon var. Monopoly yapmak için beyaz tavşan kulübeleri ve Uyuyan Güzel şatoları kullanılıyor. Zarlar da rengarenk ve parlıyor. En az iki, en fazla sekiz kişi ile oynanıyor.


Cluedo İpucu Peşinde

Birçok insan heyecan dolu polisiye hikayelere bayılır. Siz de bu türün meraklılarındansanız, tüm dünyada kırk yıldır oynanan Cluedo İpucu Peşinde artık Türkiye'de. Bu oyun herkesi gizemli cinayeti çözmeye davet ediyor. Oyuncular üç soruya cevap arıyor: Katil kim? Cinayet hangi odada işlendi? Cinayet aleti neydi? Oyunda zar atıp malikane odalarını araştırıyor, soruşturmaları yapıp ipuçlarını topluyoruz. Davayı ilk çözen oyunu da kazanıyor. Her oyunda aranan cevaplar değişiyor, böylece hiç sıkılmadan defalarca oynanabiliyor. Başarılı olmak için doğru soruları sormak şart. Oyun en az üç, en fazla altı oyuncuyla oynanıyor. Hem çocuklar hem de yetişkinler için tasarlanmış.


Tabu

İki takıma ayrılarak oyuna başlıyorsunuz. Amaç; desteden çekilen kartın üzerindeki kelimeyi kum saati dolmadan kendi takımınıza anlatmak. Anlatılacak her kelime için beş tane de yasaklı kelime var. O kelimelerden birini kullanırsanız yanarsınız. Tabu, bazen anlatması çok kolay gözüken kelimelerin bile anlatılmasının ne kadar zor olduğunu gösteriyor. En eğlenceli kısmı, kelimeleri anlatırken yaşanan diyaloglar. Yılbaşı gecesi evde kızlı erkekli gruplar oluşturup, oyunu daha da eğlenceli bir yarış haline getirebilirsiniz. En az dört kişiyle oynanıyor. Çocuklar için olan versiyonu da var.

Pictomania

Pictomania kutu oyun sevenlerin yeni gözdelerinden. İlk Türk oyunu olma özelliğini taşıyor. 10 yaş üzerinde çocuk, genç, yetişkin herkesin rahatlıkla oynayabileceği bir oyun. Başarılı olmak için beş farklı yönünüzü kullanıyorsunuz. Hayal gücü, tanımlama, el becerisi, pratik zeka ve hissedebilme gücü. Oyunda yaklaşık 100 adet kart üzerindeki resimleri farklı yöntemlerle çizmeye çalışıyorsunuz. Oyunun amacı kartlardaki resimleri bu yöntemlerle grup arkadaşlarınıza anlatabilmek. En hızlı ve doğru anlatan grup, oyunu kazanıyor.

Scrabble

Ev partilerinin vazgeçilmez eğlencesi Scrabble; zeka, strateji ve geniş bir kelime haznesi ile oynanan, heyecan dolu bir kelime oyunu. Şimdiye kadar üretilen Scrabble taşları yan yana konduğunda taşlar iki kez dünyayı turlayabiliyor. Oyunun torbadan çektiğiniz bütün harflerle uzun, anlamlı kelimeler oluşturmak. 10 yaş ve üzeri, en az iki en fazla dört oyuncu ile oynanıyor.

Yalan Makinesi

Yılbaşı gecesi birbirinizin sırlarını öğrenebileceğiniz, muzur bir oyun. İçinde bir çok esprili soru bekliyor. Size de düşen bütün cesaretinizle doğruları söylemek. Çünkü Yalan Makinesi, tüm yalanlarınızı ortaya çıkarmaya çalışacak. Makine, yalanları doğrulardan ayırmak için derinizdeki nem oranını ölçüyor ve stresinizi tespit ederek çalışıyor. Yeni yıla bütün sırlarınızı dökerek mi gireceksiniz, yoksa küçük yalanlarla makineyi yenebilecek misiniz?

1 yorum:

  1. cluedo oyunu hakkında daha fazla bılgı yyok mu nasıl oynanacagı hakkında

    YanıtlaSil