1 Aralık 2009 Salı

İsviçre'den Büyük Ayıp

İsviçre Denildiğinde Avrupanın En Gözde Ülkesi Olduğu İlk Akla Gelendir.İnsana Saygı ve Değerin Olduğunu Hep Düşünmüşüzdür Bizler.Bir Çok Daha İsviçre'deki İnsan Hakları Mahkemelerinde Çözüm Bulmuştur Yada Çözüm Bulmak İçin Ordaki Mahkemelere Başvuruluştur.Avrupa Birliğinden Bağımsız Kendi Başına Yaşayan Bir Ülkedir İsviçre.Ancak Şu Günlerde Öyle Bir Olay Yaşandıki Bu Ülkede,Yaşanılan Bu Olaydan Dolayı Bütün İslam Dünyası Bir Anda İsviçre'ye Karşı Cepe Almışdurumda.


Geçen Günlerde Yapılan Bir Referandum Sonucunda İsviçredeki Camilerin Minarelerinin Kaldırılmasına Karar Verildi.Bu Karar Bütün İslam Aleminde Yoğun Bir Tepki Çekti.Sadece İslam Dünyası Tarafından Tepki Çekmedi Bir Çok Avrupa Ülkeside Bunu Kabullenmez Bir Durum Olarak Karşıladı.Ancak Hollanda,Avusturya Gibi Ülkeler İse Bunu Destekliyor Durumdalar.Hatta Aynı Referadumun Kendi Ülkelerinde de Yapılması Gerektiğini Öne Süren Parti Liderleri Bile Var Bu Ülkelerde.


Başbakan Recep Tayip Erdoğan'da Bugünki AKP Grup Toplantısında Bu Konuya Değinerek.İsviçrenin Yapmış Olduğu Çok Ayıp Bir Davranıştır.Bu Davranışla Medeniyetler Arası Çatışmaların Çıkmasına Zemin Hazırlamıştır İsviçre'dedi.Bu Referaduma Daha Nasıl Tepkiler Gelecek Dünya Devletleri Tarafından Zaman İçerisinde Göreceğiz Bunu.Evet Gerçekten Yapılan Bu Davranış Çok Saygısızca Bir Davranış.Bunu Er Yada Geç İsviçre'de Kabuledecektir.

1 yorum:

  1. yabanci dusmanlari istee nolmus yani camii nin mineresi olmussa, turkiyede de kilise var biz neden yikmiyoruz turisler pazar gunleri papazsiz kalmasin diye mii.

    YanıtlaSil