13 Nisan 2010 Salı

Hakkari Yüksek Ovada Protesto

Hakkarinin Yüksek ova ilçesinde  sabah saatlerinde kepenkler açılmadı. Kapatılan DTP eski Genel Başkanı Ahmet Türk’e yapılan yumruklu saldırıyı protesto eden bir grup ile polis arasında gerginlik yaşandı. Hakkaride yolun ortasina barikat kurularak ateş yakan gergin vatandaşı Polis mudahale etti.

Polis göstericileri dağıtmak için  gözyaşartıcı bomba ve tazikli su kulanarak eyleme mudahale etmek zorunda kaldı.

Yüksek ovada Sadece fırın ve nöbetçi eczane dışında tüm iş yerleri kenpenklerini  kapatmış bulunmakdaydı. Şemdinli yoluna çıkan bir takım gösterici  yolu kapatarak  gösterilerine devam etti.


Yolu kapatan göstericilere Polis dağılma  uyarısında bulunmasıyla göstericilerin taşla cevap vermesi fazla uzun sürmedi.  Polis le  halk arasında gergin anlar yaşandı. Polis göstericileri dağıtmak için gözyaşartıcı bomba ve tazyikli su kullandı. İlçedeki olaylar yer yer devam ediyor.

''TÜRK'TEN SAĞDUYU ÇAĞRISI''

Kapatılan DTP Eski Genel Başkanı Ahmet Türk, Havza Devlet Hastanesi’nde yapılan tedavisinin ardından hastane çıkışında bir basın açıklaması yaptı. Türk, “Herkesi akli selim olmaya davet ediyorum. Faşist bir insanın saldırısına uğradık. Umut ediyorum ki, bu gibi şeyler toplumumuzda bir gerginlik yaratmaz.

Tabi ki burada olayın işleyiş biçimi ve alınan önlemler konusu gerçekten incelenmesi gerekiyor. Polislerin arasında bu olay gelişiyorsa, elini kolunu sallayıp gelip yumruk atabiliyorsa, burada bir ihmal var. Bunun ciddi şekilde araştırılmasını istiyoruz. Tekrar halkımıza şunu söylüyorum. Herkes aklı selim olmalı. Gerginlik yaratmak isteyenlerin oyununa gelmemeliyiz” diye konuştu.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder