10 Nisan 2010 Cumartesi

Polanya Cumhurbaşkanı Öldü

Bir uçak kazası oldumu uçağın içerisinde bulunan hemen hemen bütün müretebat ve yolcular genel olarak hayatlarını yitirmekteler.Elbetteki çok üzücü bir durum bu.İnsanların hayatlarının nerede ne şekilde sonlandığını bilmek imkansız.Bu günde bir uçak düştü ve adeta bir devlette bu düşen uçakla birlikte çöktü.Dünya tarihinde ilk defa böyle bir durum meydana geldi.Rusya hava sağasında düşen ve Polanya Rusya seferini yapan uçağın içinde Polanya Cumhurbaşkanı ve üst düzey devlet yöneticileri vardı.Malesefki hepsi hayatlarını kaybettiler.

İşte olumsuz bu kozanın oluşu.

Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kacinski'nin uçağı Rusya'nın batısında Dinyeper Nehri yakınlığındaki Smolensk şehri havalanı inişi sırasında kaza yaparak düştü. Kazada Kacinski , Polonya Genelkurmay Başkanı, Dışişleri Bakanı Yardımcısı, Meclis Başkan Yardımcısı, bazı kuvvet komutanlarının da aralarında yer aldığı devlet yönetiminin önde gelen isimleri yaşamını yitirdi. Rus haber ajansları kazada 132 kişinin öldüğünü duyururken
Rusya Olağanüstü Haller Bakanlığı ise Smolensk bölgesindeki kazada 96 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Kazada Rusya Acil Durumlar Bakanı Sergey Şaygu'nun, Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'in talimatı üzerine Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynski'yi taşıyan uçağın düştüğü bölgeye gittiği bildirildi. Kremlin'den yapılan açıklamada, Medvedev'in Kaczynski'nin de içinde bulunduğu uçak kazası hakkında bilgilendirildiği belirtilerek, Şaygu'un Medvedev'in talimatıyla olay yerine gittiği kaydedildi. Açıklamada, uçağın düşüş nedenini araştırmak için kurulan komisyona, Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in başkanlık edeceği belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder