22 Nisan 2010 Perşembe

Provada Öğrenciler Zehirlendi

Bir çok toplumsal olaylara müdahle eden polis memurlarının bu olaylarda en çok kullandıkları biber gazı ve gaz bombaları kullanılmakta. Özelliklede biber gazına maruz kalan kişiler bundan oldukca etkilenmekteler. Biber gazı özelikle göze geldiğinde insanın gözlerini uzun süre yakmakta. Mersin ilimizde prova taptikatı yapan polis memurlarının kullanmış oldukları gaz bombaları ilk öğretim öğrencilerinin zehirlenmesine neden oldu.Mersin'de 23 Nisan Provası yapan öğrenciler, toplumsal olaylara karşı müdahale yöntemi konusunda tatbikat yapan Çevik Kuvvet polislerinin attıkları gaz bombasından zehirlendi. 15 öğrenci Çocuk ve Devlet Hastanelerinde tedavi altına alındı.

Olay Korukent Mahallesi'nde meydana geldi. Toki Konutlarının güney tarafında toplumsal olaylara müdahale yöntemi konusunda tatbikat yapan Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü polislerinin attıkları gaz bombası rüzgarın ani yön değiştirmesiyle yakında bulunan ve o sırada 23 Nisan Provası yapan Hüseyin Güvercin İlköğretim Okulu öğrencilerin zehirlenmelerine neden oldu.

Okulda bulunan öğretmenler ve 112 ekipleri tarafından apar topar Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Devlet Hastanesi'ne kaldırılan toplam 15 öğrenciler tedavi altına alındı. Çevik kuvvet polisleri olayın ardından Çocuk Hastanesi'nde bulunan 11 ve Devlet Hastanesi'nde bulunan 4 öğrenciyi ziyaret ederek "geçmiş olsun" dileklerinde bulundu.

1 yorum: