1 Nisan 2010 Perşembe

Kebabçıidi Artist Oldu

Sevgili arkadaşlar hayatımızın ne zaman ne yönde değişeceğini hiç bir zaman kestirmemiz mümkün olmuyor.Bir anda bakıyorsunuz ki yoktan var olmuşsunuz,bir günde bakıyorsunuzki vardan yok olmuşsunuz.Nezaman nerde nasıl bir fırsat ile karşılaşacağımızı ve neler olacağını bilemiyoruz.Sıradan bir kişi iken bir anda bütün dünyanın konuştuğu insan olabiliyorsunuz.Sizlerle aşağıda paylaşacağım olayda tam böyle bir olay.

Daha önce ‘Megatron’ adlı kısa filmle Altın Palmiye kazanan Romen sinemasının genç yönetmenlerinden Marian Crisan, ‘Morgen’ filmindeki ‘Behran’ adlı Kürt mülteci rolü için Türkiye’deki cast ajanslarına başvurdu. Crisan, filmi için 52 yaşında, 3 çocuk babası, kebapçı ustası Diyarbakırlı Yılmaz Yalçın’ı seçti. Aile bütçesine katkı olsun diye günlüğü 40-50 liraya, figüranlık yapan Yalçın, çekimler için Romanya’ya giderken filmin başrolüne seçildiğinden habersizdi. 40 gün Romanya’da kalan Yılmaz Yalçın, oyunculuk performansıyla herkesi şaşırttı.

Yalçın’ın başrolünü paylaştığı film şimdi de Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışacak. Otomatik olarak ‘En İyi Erkek Oyuncu’ dalında aday olan ve Cannes’dan davet alan Yalçın, “Ben gariban bir adamım, üstüme giyecek elbisem bile yok. Kıt kanaat geçiniyorum. Filmi yapanlar gidiş-geliş biletimi alırsa ancak gidebilirim” diye konuştu. Oynadığı başrolün karşılığında 3 bin dolar alan Yılmaz Yalçın, kazandığı parayla borçlarını ödediğini ifade etti. Yalçın, “Bakkala olan borcumu ve 9 aydır birikmiş kira borcumu ödedim. Kalan parayla da daha iyi bir eve taşındım” dedi. İstanbul Okmeydanı’nda mütevazı yaşamını sürdüren Yalçın, Cannes’dan ödülle dönmeyi umut ediyor: “İnşallah ödül alırım. Belki başka bir teklif daha gelir ve kazanacağım parayla çocuklarıma gelecek sağlarım.”

6 yorum:

  1. diyarcannes li yılmaz usta yolun açık olsun

    YanıtlaSil
  2. kebabci usta yolu acik olsun

    YanıtlaSil
  3. darisi başımaaaa inş :D

    YanıtlaSil
  4. yolun açık olsun usta bendemi kebebçı olsam naapsam;);9;9;)

    YanıtlaSil
  5. şans kapaıyı bikere çalar.öenmli olan o şansı iyi kullanmaktır.her başarılı insanın onu başarıya götüren küçük tesadüfleri vardır.

    YanıtlaSil
  6. darısı başımaaaaaaaaaa

    YanıtlaSil