15 Nisan 2010 Perşembe

PKK'lı hacker YAKALANDI

Terör örgütü PKK adına, kamuya ait internet sitelerini çökerterek sanal saldırıda bulunan ve insansız hava araçları Heron'ları düşürecek bir program üzerinde çalıştıkları tespit edilen 'sanal gerilla' adlı gruba üye olduğu belirtilen bir kişi daha yakalandı. İstanbul Atatürk Havalimanı'nında yurtdışından dönerken sahte pasaportla yakalanan E.T. adlı kişi tutuklandı.



PKK'nın Kandil Dağı'nda bulunan elebaşlarından aldıkları talimat doğrultusunda kurulan ve kendilerine `sanal gerilla' adını veren PKK'lı hacker'lara yönelik geçen ay Diyarbakır merkezli başlatılan ve 13 ilde gerçekleşen operasyon devam ediyor. Operasyon kapsamında aranan E.T. adlı kişi önceki gün Almanya'dan yurda dönerken, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yakalandı. Üzerinden sahte pasaport çıkan E.T., gözaltına alınarak Diyarbakır'a getirildi. Savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen E.T., tutuklanarak cezaevine gönderildi. E.T.'nin operasyondan kısa bir süre önce yurtdışına çıktığı, başta Belçika ve Almanya olmak üzere avrupa ülkelerinde bir süre kaldığı tespit edildi.

Diyarbakır Özel yetkili Cumhuriyet savcılığı tarafından PKK'lı hacker'lara yönelik yürütülen soruşturma devam ederken, geçen ay düzenlenen operasyonda 23 kişi yakalanmıştı. 10'nu savcılık sorgularının ardından serbest bırakılırken, 13'ü tutuklanmıştı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan PKK'lı Hacker'ların yönetici konumundaki kişilerin bilgisayarlarında, Rus ve Afganlı internet korsanlarının geliştirdiği ve insansız casus hava uçaklarını düşürmeye yönelik hazırlanan bilgisayar programına rastlanmıştı

1 yorum: