10 Nisan 2010 Cumartesi

Turkcellden Müşterilerine Garanti

Son bir kaç gündür ülke güdemini meşgul eden Tele Kulak çetesi ünlü bir çok kişiyi dinlendiği belirtilmişti.Dinlenilenler arasında bir çok ünlü siyamayı görmek mümkün.Durum böle oluncada kapsamlı bir soruşturma savcılık tarafından başlatıldı ve halen sorgulamalar devam ediyor.Bu Tele Kulak çetesinin diğerlerinden daha kapsamlı çalıştıkları ve hatta GSM operatörü olan Turkcell şirketinin içerisinde çalışan bir kaç çalışanında bulunduğu açıklanmıştı.Bu durumdan son derece rahatsız olan Turkcell şirketide konu ile ilgili detaylı bir açıklama yaptı kullanıcılarına. Sizlerle bu açıklamayı paylaşmak istiyorum.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, son günlerde telefon dinleme konusunun gündemde olduğunu belirterek, "Turkcell'de telefon dinlenmesi, görüşmelerin kaydedilmesi hukuken ve teknik olarak mümkün değil. Müşteriler rahat olsun. Kendilerine en üst seviyede güvence veriyorum" dedi. Ciliv, Eskişehir'de kurulan Turkcell Global Bilgi Çağrı Merkezi'nin açılışında gündemdeki telefon dinleme olaylarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.
"Bu konuda çok net olmak istiyorum" diyen Ciliv, şöyle konuştu: "Çok net olarak söylüyorum Turkcell'de telefon dinlemesi, görüşmelerin kaydedilmesi hukuken ve teknik olarak mümkün değil. O yüzden müşteriler rahat olsunlar. Bu konuda kendilerine en üst seviyede güvence veriyorum. Hem hukuken hem teknik olarak Turkcell'de hiçbir görüşme kaydedilmediği için geriye dönük olarak bunlara ulaşmak mümkün değil. Kanunlar, Anayasa ve Telekomünikasyon Kurumunun düzenlemeleriyle bazı dinlemeler veya bazı bilgilerin verilmesi mahkeme kararıyla mümkün oluyor. Bu da kesinlikle Turkcell'de yapılmıyor. Bu iş tamamen Telekomünikasyon Kurumu'na bağlı bir organizasyonun, bir kurumun üzerinden yapılıyor" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder