23 Nisan 2010 Cuma

Uçağın tavanını delik görseydiniz ne yapardınız?

Nashville'den Baltimore giden Güneybatı Havayollarına ait bir jet uçağo kabinde açılmış olan deliğin fark edilmesiyle uçuşun tam ortasındayken zorunlu iniş yapmak zorunda kaldı.Bir gecede yaklaşık 200 uçağın denetlendiği Güneybatı Havayollarına ait Boeing 737 tipi jet uçağı içindeki 126 yolcu ve beşte kabin görevlisiyle birlikte mecburi iniş yaptı.

Delik Michael Cunnigham adlı yolcunun tam üzerindeydi. O esnada uyuduğunu daha sonra büyük bir gürültüyle uyandığını,kafasını kaldırıp baktığı zaman da kabinin tavanında delik olduğunu ve güneş ışığının gözlerini kamaştırdığını ifade etti.

Ardından uçaktaki yolcular oksijen maskelerini taktı ve durum kaptan pilota bildirildi. Kaptan pilot, 126 yolcuyu güvenli bir şekilde Charliston'a zorunlu iniş yaparak bıraktı.

Uçaktaki bu hasarın nedeni anlaşılamadı. Uçağı yapan üretici firma ise bu hasarın neden oluştuğuna dair başlattığı çalışmalarına devam etmekte. Her ay düzenli bir şekilde uçakların bakımlarının yapıldığı, teknik elemanlar tarafından kontro edildiği söylendi.

Güneybatı Havayollarına ait uçaklar günlük uçuşlarına devam ediyor.

4 yorum: