1 Nisan 2010 Perşembe

Yunanistanda 1 Nisan Şakası

Arkadaşlar bu gün 1 Nisan.Bir Nisan denince aklımıza ilk gelen şey ilginç komik şakaların yapılmasıdır.Güzel şakalar yapılır ve daha sonrada aaaa bugün Nisan 1 denir.Bu günün Nisan 1 olmasından dolayı komşumuz Yunanistan'da yayım yapan bir gazete tarafından okurlarına bir Nisan şakası yapıldı.

Yunan basınında bugün yer alan geleneksel 1 Nisan şakalarında, ülkede etkili olan mali kriz odak noktası oldu.
Atina'da yayımlanan Elefteros Tipos gazetesi, ''Türkiye'nin 20 milyar euro değerinde Yunan tahvillerini yüzde 2.5 gibi çok düşük bir faizle satın almayı kararlaştırdığını'' yazdı.

Söz konusu faizin Almanya için uygulanandan daha az olduğunu, Yunanistan'ın uluslararası piyasalardan aldığı borç faizinin de yüzde 6 olarak şekillendiğini belirten gazete, ''Yunanistan'ın gerek AB gerekse Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) mali yardım istemesine gerek kalmadığını, nitekim ekonomik desteğin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından sunulduğunu'' ifade etti.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın ''Komşunun evinde çıkan yangına gitmezsen senin evin de yanabilir'' şeklinde bir söz kullandığını belirten gazete, Türk bakanın bu açıklamalarının yerini bulduğunu ve Yunanistan'ın ''ateş alan ekonomisine'' yardım edildiğini kaydetti.

4 yorum: