25 Ekim 2009 Pazar

Fenerbahçe-Galatasaray Maçında Yine Olay

Yüz Yıldan Fazladır Oynanır Fenerbahçe -Galatasaray Maçları.Dünyanın 2.ci Dev Derbisi Olma Özelliğinide Elinde Bulunduruyor.Ancak Nedendir Bilinmez Nezaman Galatasaray - Fenerbahçe Maçı Oldumu Muhakkak Olaylar Çıkmakta.Her Nekadar İstemimiş Olsakta Bu Olayların Sonlanmasına Bir Türlü Çözüm Bulamıyoruz. Galatasaray 1999 Yılından Beri Şükrü Saracaoğlu Stadında Fenerbahçe'yi Mağlup Edemiyordu.Bugünki Maçada Bunu Değiştirmek İçin Çıktılar Azda Olsa Ancak Yine Fenerbahçeyi Deplesmanda Yenmeyi Başramadılar. Sonuç Olarak Galatasaray Maçtan 3-1 Mağlup Ayrıldı.


Asıl Olarak Değinmek İstediğim İse Daha Maç Başlamadan Futbolcular Sahada Isınırlarken Çıkan Olaylardan ve Akabinde Maç İçinde Çıkan Olaylardan Bahsetmek İstiyorum.Galatasaray Kaptanı Arda Turan Kendi Seyircilerini Selamlamak İçin Türbünlere Gidip Geri Dönerek Bütün Takım Arkadaşlarını Türbünlere Götürmek İsterken Fenerbahçe'den  Cristian Baroni Anlamsız Bir Şekilde Eliyle İttikten Sonra Bir Anda Ortam Gerildi ve Bütün Oyuncular Olay Yerinde Toplandı.Bu Esnada Isınmakta Olan Maçın Hakemleride Olayları Yatıştırmaya Çalışmak İçin Futbolcuları Ayırmak İsterken Türbünlerden Atılan BirYabancı Madde İle Kıdemsiz Yardımcı Hakem Tarık Ongun'un Başına İsabetetti ve Başının Açılmasına Neden Oldu. Tedavisi Yapılıp Kafasına Dikiş Atılan Ongun Bu Şekilde Müsabakayı Tamamladı.Bu Olaydan Dolayı Maç 15 Dk Geçikmeli Başladı.


Maç İçerisinde de Özellikle Galatasaraylı Oyuncular Korner Atışı Kullanmak İçin Korner Direğine Her Gittiklerinde Üzerlerine Su Şişeleri Yağdı Fenerbahçe Türbünleri Tarafından. Maç Başlayalı Daha 2.ci Dakikaydı Emre İle Milan Baroos Arasında Gelişen Bir Pozisyonda Milan Baroos Sakatlanarak Hastaneye Kaldırıldı. Baroos'un 2 Ay Boyunca Futboldan Uzak Kalacağı Belirtildi.


Bu Olaylar Altında Başlayan Derbide Futbol Adınada Hiç Birşey Yoktu Açıkcası Tatsız Tuzsuz Sıradan Bir Maç İzledik. Tek Temennimiz Artık Futbol Sahalarımızda Böyle Olayların Olmaması.

1 yorum: