18 Ekim 2009 Pazar

Klavye Başında Neden Bambaşka Oluruz

Uzun Yıllardır İnternetin İçindeyim ve  Hem Yazılı Chat Sohbet Sitelerinde,Hemde Sesli Sohbet Sitelerinde Baya Bir Sohbet Ettim Bununla Birliktede Halen Kendi Sitemi Bir Şekilde Yürütmeye Çalışıyorum. Bunca Yıl İçerisinde Gözlemlediğim Bir Konuyu Sizlerle Paylaşmak İstiyorum.


Başlıktada İzah Ettiğim Gibi Biz İnsan Oğlu Bilgisayarın Başına Geçip Elimizi Klavyeye Koyduğumuzda Çok Farklı Bir Kişiklere Bürünmekteyiz.Karşımızdaki Kişininde Bizim Gibi Bir İnsan Olduğunu Unutarak Başlarız Bolca Saçmalamaya .Bu Hem Erkeklerde Hemde Bayanların Genelinde Vardır. Neymiş Efendim İşte Sanalmış Bilgisayarın Kapama Tuşuna Basıp Kapatınca Herşey Yok Oluyormuş. Arkadaşlar Yapmayın Allah Aşkına Böyle Basit Şeylerle Kendinizi Kandırmaktan Başka Hiç Birşey Yapamazsınız.


Bir İnsan Gerçek Yaşamında Neyse Nasıl Biri İse Bence Aynısını Bilgisayara Ortamınada Yansıtmalıdır.İnsan Heryerde İnsandır.Sanalı Gerçeği Ne Fark Ediyor Anlamış Değilim Daha Henüz.Evet Gerçek Yaşam İle Bilgisayar Ortamındaki Sohbetler Arasında Tabiki Farklılıklarvar Ancak Şöyle Bir Düşünün. Bir Cafede Oturuyorsunuz Bir Gurup Arkadaşınızla ve Orda Yeni Bir Arkadaş İle Tanıışıyorsunuz.Peki Yeni Tanımaya Başladığınız Bu Kişi Hakkında Ne veya Neler Biliyorsunuz Sorarım Sizlere.Şimdi Bana Ne Alaka Diyeceksiniz.Alakası Şu Sevgili Arkadaşlar.Gerçek Hayatta Kişi Sadece Canlı Bir Şekilde Karşınızda Oluyor.Bilgisayar Ortamında İse Yine Kişi Canlı BirŞekilde Karşınızda Oluyor Tek Fark Onu Kameradan Göre Biliyorsunuz,Mikrofon Sayeside Sesinizi Duyura Biliyorsunuz Yada Klavyenizi Kullanarak Kendinizi İfade Ediyorsunuz. Arada Okadar Abartılacak ve Aman Bilgisayarın Kapama Düğmesine Basar Kapatırım Herşey Yalan Olur Diyecek Kadar Büyük Bir Farklılık Yok.


Eğer Şayet Böyle Düşünüyorsunuz İnternet Size Bukadar Yalan Geliyor Neden Gelipte Bu Yalan Gelen Ortamda Kendinizi Kandırmaya Çalışıyorsunuz Sorarım Sizlere.Yalan Olan Bence İnternet ve Bilgisayar Değil,Yalan Olan Biz İnsan Oğlunun Takendisinden Başka Birşey Değildir.


Sizlerden Ricam Size Nasıl Davranılmasını İstiyorsanız Gerçek ve Bilgisayar Ortamında Sizlerde Karşınızdaki Her Kim ve Cinsiyeti Herne Olursa Olsun Ona Göre Davranın,Ona Göre Yazışıp Konuşun.Aman Sanaldır Diyip Sallayıp Geçmeyin.Bugün Reel Hayatınızda Hiç Tanıyamıyacağınız İnsanları Bilgisayar Sayesinde Tanıyorsunuz Bence Bunun Kıymetini Bilin.


Saygılarımla İyi Sohbetler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder