30 Temmuz 2009 Perşembe

3G Nedir Hayatımıza Neler Katacak

Geçen Yıl Ülkemizde İhalesi Yapılan 3g Teknolojisi İle Nihayet 30 Temmzu 2009 Tarihinde Ülkemiz Tam Olarak Tanışmış Oldu.Peki Nedemektir Bu 3g Teknolojisi ve Bizlere Suduğu Seçenekler Nelerdir Kısaca Sizlere Bunlardan Bahsedeceğiz.


3g İle Görüntülü Konuşma Yapa Bileceğiz ve Bununla Birlikte Çok Hızlı Bir Şekilde İnternete Girebileceğiz Artık Cep Telefonlarından.Tabi Görüntülü Konuşma Yapa Bilmek İçin Öncelikle 3g Teknolojisini Destekleyecek Bir Cep Telefonuna Sahip Olmamızlazım.


3g Teknolojisi Görüntülü Konuşmadan Ziyade Daha Çok İnternet Üzerinden Daha Hızlı Veri Alımını Destekleyen Bir Teknolojiye Sahip.


Televizyon Cebimize Girecek


Şebekemizin Her Çektiği Yerde Artık Rahatlıkla Televizyon İzleye Bileceğiz.Bu Teknoloji Sayesinde Cebinizdeki Görüntüyü Televizyonunuza da Aktarabiliyor, İstediğiniz Programı ya Da futbol Maçını Rahatça İzleyebiliyorsunuz.


3G ile artık herkes kameraman olacak!


3G teknolojisiyle birlikte istediğiniz bir görüntüyü anında başka bir cep telefonuna ya da televizyona aktarabiliyorsunuz. Hem hızlı hem de kaliteli bir görüntü imkânı sunan 3G teknolojisi sayesinde sıcak bir gelişmeyi binlerce kişiyle paylaşabileceksiniz.


Tıp dünyası, mobil internetle erken teşhis yapacak


Dünya genelinde uygulanan 'teletıp' yöntemi 3G teknolojisiyle Türkiye'de de hayata geçecek. Hastalardan elde edilen veriler ve görüntüler çok hızlı bir şekilde sağlık merkezlerine aktarılacak, görüntü aktarımı sayesinde teşhis ve tedavi süreçleri daha da hızlanacak. Erken müdahale ile hayat kurtarılabilecek.


Öğrenciler kütüphaneye cepten girecek


Uzaktan eğitim uygulamalarıyla birlikte eğitimde fırsat eşitliği sağlanması planlanıyor. Öğrenciler aradıkları bilgi ve görüntülere sadece sabit bir noktadan değil her yerden, her zaman ulaşabilecek. 3G sayesinde, telefonlar eğitimin bir parçası haline gelecek, verimlilik artacak. Öğrenci, elde ettiği verileri arkadaşlarıyla anında paylaşabilecek.



3G teknolojisi nasıl kullanılacak?


İlk aşamada sadece 3G uyumlu bir cep telefonuna sahip olmanız yeterli. Operatörler 3G aboneliği için ek bir ücret talep etmiyor. Ama göz önünde bulundurmanız gereken bir durum var: İnternet hızınız artacağı için cep telefonu üzerinden daha fazla işlem yapacaksınız. Bu da faturalarınıza yansıyacak.


Bütün Halkımız 3G Teknolojisi Hayırlı Uğurlu Olsun Diyoruz.Ancak İsveç Şu Günlerde 4G Teknolojisine Geçiş Yapma Çalışmaları İçine Girmişken,İnşallah Bizde 4G Teknolojisine Geçiş Yapmak İçin Bir 8 Yıl Daha Beklemeyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder