17 Temmuz 2009 Cuma

Kuralar Çekildi

Ülkemizi Bu Yıl UEFA Avrupa Liginde Temsil Edecek Galatasaray ve Fenerbahçe’nin 3. Ön Eleme Turundaki Rakipleri Belli Oldu. Ayrıca Bu Sene Ülkemizi Şampiyonlar Liginde Temsil Edecek Olan Sivasspor’unda 3. Ön Elemede ki Rakibi Belli Oldu.


Çekilen Kuralara Göre Galatasaray 2. Önlemede Karşılaştığı ve İlk Maçta Deplasmanda 1–1 Kaldığı Kazakistan’ın Tobal Takımını İkinci Maçta Elediği Taktirde Rakibi Malta’nın Sliema Wanderers ve İsrail'in Maccabı Netanya Takımları Galibi İle Eşleşecek.


2. ön eleme turunda iki takım arasında Malta'da yapılan ilk karşılaşma 0-0 berabere sona ererken, eşleşmede İsrail temsilcisinin turu geçme şansı daha yüksek görünüyor.


MACCABI NETANYA'YI TANIYALIM:


1934 yılında kurulan Maccabi Netanya takımı maçlarını 7 bin 500 kişi kapasiteli Sar-Tov Stadyumu'nda yapıyor. Maccabi'nin ülkesinde 5 şampiyonluğu bulunuyor.


Maccabi Netanya takımının en çarpıcı özelliği kadrosunda hiç yabancı futbolcu bulundurmaması. Daha önce Avrupa kupalarında herhangi bir başarısı bulunmuyor.


SLIEMA WANDERERS'I TANIYALIM:


1909 yılında kurulan Sliema Wanderers, maçlarını 18 bin kişilik Ta'Qali Stadyumu'nda oynuyor. Malta Ligi'nde en fazla şampiyonluk yaşayan takım olan Sliema'nın bu kulvarda 26 kupası bulunuyor.


Maccabi Netanya takımına oranla Avrupa kupalarında daha tecrübeli olan Malta ekibinin buna karşın ülkesi dışında hiçbir başarısı bulunmuyor.



Fenerbahçe İse UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Elemesinde Macaristan’ın Honved Takımı İle Eşleşti.
Fenerbahçe ilk karşılaşmayı 30 Temmuz Perşembe günü Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda oynayacak. Rövanş karşılaşması ise 6 Ağustos Perşembe günü Macaristan'da yapılacak. 6 Ağustos günü yapılacak rövanş karşılaşması, Honved takımının oynadığı son Avrupa kupası karşılaşmasında çıkan olaylardan dolayı seyircisiz olarak oynanacak.
 
FENERBAHÇE'NİN RAKİBİ HONVED'İ TANIYALIM:

1909 yılında kurulan Macar ekibin renkleri kırmızı-siyah. Maçlarını 10 bin kişilik Bozsik Stadyumu'nda oynayan Honved, Budapeşte şehrinin takımlarından birisi.


Macaristan Ligi'nde 13 kez mutlu sona ulaşan Honved'in bu alandaki son sevinci 1993 yılında. Macaristan Kupası'nda da 7 kez kupa kaldıran ekibin ülkesinde düzenlenen diğer kupalarda da 2 kez şampiyonluk unvanı bulunuyor. Honved, son şampiyonluğunu geçen sezon Macaristan Kupası'nda yaşadı.


Geride kalan sezonu 16 takımlı Macaristan Ligi'nin 13. sırasında, düşme hattının 6 puan üzerinde tamamlayan Honved, Macaristan Kupası'nı müzesine götürdüğü için bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele ediyor.


Honved'in kadrosunda şu isimler bulunuyor:



Kaleci: Iván Tóth, Gábor Németh, Gábor Németh
Defans: Géza Fazakas, Angoua Brou Benjamin, András Debreceni, Ákos Takács, Máté Madar, Sorin Botis, György Cséke
Orta Saha: Dieng Cheikh Abass, Diego, Moreira, Zoltán Tóth, Viliam Macko, Adrián Horváth, Norbert Hajdú
Forvet: Norbert Palásthy, Guie Gneki Abraham, Moreira, Aziz Unal

UEFA Avrupa Ligi'ndeki diğer eşleşmeler ise şöyle:



Sarajevo/Spartak Trnava - Zestafoni/Helsinborg
Fredikstad - Lech
Differdange/Rijeka - Metalist
Naftan/Gent - Roma
Vaslui - Omonia/HB Torshavn
Aalborg/Slavija - Kosice
Göteborg - Hapoel Tel Aviv
PSV - Cherno More/Iskra-Stali
Metallurg D./MTZ RIPO - Ljubljana
Valerenga - PAOK
Apop - Rapid Wien/Vllaznia
Honka/Bangor - Rosenborg/Karabağ
Falkirk/Vaduz - Liberec
St Patricks/Valletta - Krylya Sovetov
Suduva/Randers - Hamburg
Dinamo Minsk/Tromso - FK Milano/S.Koprivnica
Brondby/Flora - Legia/Olimpi
Vojvodina - Austria Wien
CSKA Sofia - Skonto/Derry
Steaua Bükreş/Ujpest - Flamurtari/Motherwell
Zilina/Dacia - Hajduk
Braga - Elfsborg/Haladas
Aberdeen - Sigma/Fram
Crusaders/Rabotnicki - Odense
Sevojno/Kaunas - Lille
Anorthosis/FK Petrovac - Strum/Siroki Brijeg
Bnei Yehuda/Dinaburg - Zimbru/Paços de Ferreira
Brugge - Gorica/Lahti
Athletic Bilbao - Young Boys
Reykjavik/Larissa - Basel/Santa coloma
L.Metalurgs/Dinamo Tiflis - Rudar/Kızılyıldız
Juvenes/P.Warszawa - NAC/Gandzasar
Vetra/Helsinborg – Fulham

Ayrıca Ülkemizi Bu Yıl UEFA Şampiyonlar Liginde İlk Kez Temsil Edecek Olan Sivasspor İse Çekilen Kuralar Sonucunda Belçika’nın Rsc Anderlecht Takımı İle Eşleşti.


SİVASSPOR'UN RAKİBİ ANDERLECHT'İ TANIYALIM:


Türk futbolseverlere fazla yabancı bir takım olmayan Anderlecht, 2007-08 sezonunda, yine Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe'nin karşısına çıkmıştı. Fenerbahçe 2-0 ve 1-0'lık skorlarla adını devler ligine yazdıran taraf olmuştu. Ayrıca Milli futbolcu Serhat Akın da bir süre Anderlecht'de forma giymişti.


1908 yılında kurulan Belçika temsilcisi'nin renkleri mor-beyaz. Karşılaşmalarını Brüksel şehrinde bulunan, 22 bin kişilik Constant Vanden Stock Stadyumu'nda yapan Anderlecht'in ateşli bir tarafttar kitlesi bulunuyor. Bu taraftar kitlesi zaman zaman karıştığı olaylarla da Belçika temsilcisinin başını derde sokuyor.


Belçika Ligi'nde Standart Liege ile ezeli rekabet içinde bulunan rakibimiz, 30 kez ile kendi liginde en çok şampiyon olan takım konumunda bulunuyor. Belçika Kupası'nı da 8 kez müzesine götüren başarılı ekibin 6 Belçika Süer Kupası, 1 de Belçika Lig Kupası bulunuyor.


Avrupa Kupaları'ndaki parlak günlerini mumla arayan Anderlecht'in mazisi bu alanda büyük başarılarla dolu. Artık düzenlenmeyen Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 1976 ve 1978 yıllarında 2 kez kupaya uzanan 2 kez de final oynama başarısı gösteren mor-beyazlılar, 1983 yılında 1 kez de eski adıyla UEFA Kupası'nı kazandılar. Anderlecht'in UEFA Kupası'nda da 2 kazanamadığı finali bulunuyor. Belçika temsilcisi 1976 ve 1978 yıllarında Kupa Galipleri Kupası şampiyonu olarak katılmaya hak kazandığı Avrupa Süper Kupası'nı da 2 kez müzesine götürdü.


Anderlecht'in takım kadrosunda şu isimler bulunuyor:



Kaleciler: Daniel Zítka, Silvio Proto, Davy Schollen
Defans: Olivier Deschacht, Jelle Van Damme, Roland Juhász, Nicolás Pareja, Marcin Wasilewski
Orta Saha: Lucas Biglia, Jan Polák, Ahmed Hassan, Mbark Boussoufa, Thomas Chatelle, Bart Goor, Oleksandr Iakovenko, Bakary Sare, Guillaume Gillet, Mark De Man, Jonathan Legear
Forvet: Stanislav Vlček, Mbo Mpenza, Nicolás Frutos, Luigi Pieroni

Şampiyonlar Ligi, 3. ön eleme turundaki diğer eşleşmeler ise şöyle:



Sparta Prag - Panathinaikos
Shathtar Donetsk - Timişoara
Sporting Lisbon - Twente
Celtic - Dinamo Moskova
Salzburg/Bohemians - Pyunik/D.Zagreb
Zrinjski/S. Bratislava - Olympiakos
Zürih - WIT Georgia/Maribor
Streymur/Apoel Nicosia - Rhly/Partizan
Inter Turku/Sheriff - Slavia Prag


Hafnarfjördur/Aktobe Lento - Maccabi Haifa/Glentoran
Ekranas/FK Bakü - L. Sofya/Sant Julia
Ventspils/Dudelange - FK Makedonija/Bate Borisov
Wisla Krakow/Levadia - Debrecen/Kalmar
Kobenhavn/Mogren Budva - Tirana/Stabaek

1 yorum:

  1. Dün Yapılan Kura Çekimlerine Baktığımızda Galatasaray ve Fenerbahçenin Rakipleri 3.Sınıf Futbol Takımları Olarak Yorumluya Biliriz. Tabiki Futbolda Rakip Her Kim Olursa Olsun Küçüksememek Lazım Ancak Şuda Bir Gerçekki Artık Ülkemizde ki Futbol Anlayışı ve Takımlarımızın Durumları Çok Ama Çok Değişti. Sivasspor İse Busene Bizi İlk Defa Şampiyonlar Liginde Temsiledecek.Gerçekten Sivasspor son 3 Sezon İçinde Ülkemizde Gözle Görülür Büyük Bir Başarı Örneği Sergiledi. Belçikanın Anderlecht Kulübü İle Eşleşen Sivassporumuzun İşi Biraz Daha Zor Ancak Eminki İyi Konsantre Olmuş Bir Sivasspor Bu Turu Geçecektir. Bütün Takımlarımıza Şimdiden Başarılar...

    YanıtlaSil