1 Temmuz 2009 Çarşamba

Adıyaman Sesli Chat Odaları

Bütün Adıyamanlı Hemşerilerimizi Sesli Chat Sesli Sohbet Sitemizdeki Adıyamanlılar Sesli Chat Odasına Bekliyoruz. Siz Değerli Hemşerilerimizi Aramızda Görmekten Büyük Memnuniyet Duyacağımızı Sizlere buradan Belirtmek İsteriz. İlgi ve Alakanıza Şimdiden Teşekürler…


Adıyaman, 1 Aralık 1954 yılında İl olmuştur. Adıyaman, tarihin bilinen en eski yerleşim yerlerinden biridir. Adıyaman Palanlı Mağarasında yapılan incelemelerde kent tarihinin M.ö. 40.000 yıllarına kadar uzandığı anlaşılmıştır bu Adıyaman'ın tarihte ne kadar önemli bir yere sahip olduğunun en önemli göstergesidir.


 


Adıyaman ili Orta Fırat bölümü içinde yer alır. Kuzeyde bulunan Çelikhan ile Gerger ilçesinin bir kısmı Doğu Anadolu Bölgesine, Batıda bulunan Gölbaşı ile Besni ilçesinin bir kısmı ise Akdeniz Bölgesine dahil edilmiştir.


 


Adıyaman İline Komşu İller ve İlçeleri


 


Adıyaman ilinin Kuzeyinde Malatya ili (Pütürge, Yeşilyurt ve Doğanşehir ilçesi), Batıda Kahramanmaraş ili (Merkez ile Pazarcık ilçesi), Güneybatıda Gaziantep (Araban ilçesi), Güneydoğuda Şanlıurfa ili (Siverek, Hilvan, Bozova ve Halfeti ilçeleri), Doğuda ise Diyarbakır ili (Çermik ile Çüngüş ilçesi) bulunmaktadır. Merkez ilçe dahil 9 ilçesi ile 406 köyü vardır. İlçeleri Merkez, Besni, Çelikhan, Gerger, Gölbaşı, Kahta, Samsat, Sincik ve Tut ilçeleridir. Adıyaman ili 370 25 ile 380 11 kuzey enlemi, 370 ve 390 doğu boylamı arasında yer alır. Adıyaman ilinin yüzölçümü 7 614 km2 , göller ile 7.871 km2 olup, rakımı 669 m dir.


 


Adıyaman İlimiz Nemrut Dağı İle Meşurdur. Ayarıca Bu Güzel İlimiz Türküleri ve Yemekleri İlede Güzel Bir Yere Sahiptir.

1 yorum: