24 Temmuz 2009 Cuma

Yep Yeni Bir Element Geliyor

Rus Bilimadamrının Yapmış Olduğu Çalışmlarla,Mendeleyev Peryodik Cetvelinin 117'nci Elementini Elde Edebilmek Adına Çalışmlarına Hız Verdiler.

Sesliyedi24.Com  ajansının haberine göre, Rusya Ortak Nükleer Araştırmalar Enstitüsü (RONAE) fizikçileri, Rusya'nın bilimsel araştırmalar kenti Dubna'da, Dimitrovgrad Atom Reaktörleri Bilimsel Araştırma Enstitüsünün hazırladığı berkelyum hedef tahtasını kullanarak 117’nci elementi elde edecek.

117'nci elementin elde edilmesi için gerekli berkelyum çok nadir ve değerli bir madde olarak biliniyor. Ömrü 320 gün olan berkelyum maddesinin sadece 100 miligramının fiyatı 10 milyon dolar.


RONAE bilim adamları, daha önce 112’nci ve 116’ncı ağır elementler ile tablonun en ağır 118’inci elementini Dubna kentindeki araştırmalarında elde etmişlerdi.


Araştırması ertelenen ve elde edilmesi için berkelyum hedef tahtasına ihtiyaç duyulan 117’nci element, U-400 siklotronunda (parçacık hızlandırıcı), hızlandırılmış kalsiyum iyonlarının berkelyum hedef tahtasını bombalaması sırasında kalsiyum ve berkelyum atomlarının çarpışması sonucunda elde edilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder