27 Temmuz 2009 Pazartesi

İstanbul Adaları Deniz Güneş Kızlar

Bir Hafta Sonu Tatilinde İstanbul'da Ne Yapa Bilirim Diye Düşünen Arkadaşlar Bu Yazıyı Okumadan Bence Kararvermeyin. İstanbul'un Prens Adaları Olarak Geçen Adalar ta Bizans Dönemine Dayanmaktadırlar. Bu Dönemlerde Daha Çok Hapishane Ozamanki Adıyla Zindan Olarak Kullanılan Bu Adalarda Yıllar Geçtikçe Normal Yaşam Hayat Sürmeye Başlamış ve Günümüzde de Bu Devametmekte.


Herşeyden Önemlisi Adalarda Gürültüden Uzak,Hava Kirliğinden Uzak Süper Bir Yaşam Yaşanmaktadır.Ulaşım Konusu Eskilerde Olduğu Gibi Artık Zordeğil.Kabataş,Kadıköy ve Bostancıdan Her Saat Başı Gecenin Geç Saatlerine Kadar İdo'nun Düzenli Seferleri Yapılmaktadır. Ayrıca Bostancıdan Mavimarmara.Net Firmasının Gün Boyu Akşamın Geç Saatlerine Kadar Bütün Adalara Sefeleri Vardır. İlk Adamız Kınalıada Daha Sonra Sırasıyla Burgazada,Heybeliada,Büyükada ve Sedefadası Yaşam Sürülen Rahatlıkla Tatil Yapabileceğiniz ve Kafanızı Dinleye Bileceğiniz Yerleşim Yerleridir.Bu Adaların Dışında Özel Mülkiyet Olan ve Burgazada ile Heybeliada'nın Arasında Kalan Kaşıkadası Bununla Birliktede Burgaz ve Kınalıadanın Arkasında Açıkta Sivriada ile Yassıada Bulunmaktadır.


Adalarda Denize Girmenin Dışında,Faytonla Ada Turu Yapabilirsiniz.Ancak Kınalı Adanın Coğrafik Yapısı Çok Dik Yokuşlardan Oluştuğu İçin Fayton Kullanılmamaktadır.Diğer 3 Adada Faytonlarla Ada Turu Yapabilir Adanın Bütün Güzelliğini Görebilirsiniz.


Bunun Dışında Balık Restarontları ile Ünlüdür Adalar.Bütün Adalarda Fazlasıyla Bu Restorantlar Mevcuttur.Zengin Menü Çeşidiyle Bütün Damak Zevklerine Hitapedilmektedir. Ayrıca Kınalıada'nın Dışında Diğer 3 Adada da Rahatlıkla Konaklıya Bilileceğiniz Otel ve Pansiyonlar Mevcuttur. Sizlerde Görültüden Uzak Sakin Bir Hafta Sonu Geçirmek İstiyorsanız Sizlerde Adaları Tercihedebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder