22 Mart 2010 Pazartesi

Görülmemiş Sahtekarlık

Bursa'da yaşayan 28 yaşındaki M.K isimli vatantaş yaklaşık olarak üç yıl önce kullanmış olduğu cep telefonu yardımı ile bir chat proğramında Gamzenur nikli biri ile msjlaşmaya başladı.Ancak M.K 'ya Gamzenur niki ile mesaj yazan kişi M.K'nin düşündüğü gibi bir bayan değildi.Bu mesajları yazan kişi Selami U isimli bir erkekti.

Selami U isimli vatandaş üç yıl içinde M.K isimli vatandaşı kendisine aşık etmeyi başardı ve çeşitli sebepler göstererek 10 Bin TL para sızdırmayı başardı.

Geçen hafta tekrar M.K'ya mesajlar geçmeye başlayan dolandırıcı, "Evliydim, boşanmak üzereyim, seninle hayatımı

birleştirmek istiyorum. Bana 7 bin lira lazım, avukat için teyzemin oğlu seni arayacak, parayı ona teslim edersin" diye mesaj çekti. Aşkı için bankadan 7 bin TL daha kredi çeken işçi, parayı teslim etmek için buluşma noktasına gitti. M.K., kendini 3 yıldır 'Gamzenur' olarak tanıtan kişiyle buluştuğundan habersiz dolandırıcıya 7 bin lirayı teslim etti. Ertesi gün mesajlar kesilince durumdan şüphelenen M.K, Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne giderek şikayetçi oldu. Telefon numarasından yola çıkan

polis, dolandırıcı Selami U.'yu yakalayarak gözaltına aldı. Selami U.'nun banka hesaplarını inceleyen polis, hesabında çeşitli illerden yapılmış havalelerle 300 bin TL bulunduğunu tespit etti.

Polis tarafından adliyeye sevk edilen Selami U., tutuklanarak cezaevine konuldu.

4 yorum:

  1. hayy bu erkeklerin aklına ne diyim bilmiorum ki

    YanıtlaSil
  2. yurdumun insanı sevincegözü hiç bi şey görmüyor.dikkat etmekde fayda var

    YanıtlaSil
  3. Hey Allah m ya Ne inSanLar waR :S

    YanıtlaSil
  4. yazık ya :) ne mal insanlar war

    YanıtlaSil