12 Mart 2010 Cuma

İsveç Soykırıma Evetdedi

Bir Kaçgün Önce Amerika'da Oylamaya Sunulan Ermeni Soykırımı Tasarısı 23 Evet Oyu İle Kabuledilmişti ve Hayır Diyenlerin Sayısı 22 de Kalmıştı. İsveç'tede Bir Kaç Sarklı Partinin Millet Vekilinin Girişimleri İle Hazırlanmış Olan Ermeni Yasa Tasarısı 1 Oy Farkla Kabul Edildi. Türkiye Buna Karşılık İsveç Büyük Elçimizi Ankara'ya Çağırdı.

İsveç Parlamentosu'nda İkinci Kez  Gündeme Gelen 1915 Olaylarına İlişkin Ermeni İddialarını Kapsayan Sözde Soykırım Tasarısı, 1 oy Farkla Kabul Edildi. Kritik Oylamada Muhalefetteki Yeşiller Partisi'nin Türk Asıllı Milletvekili Mehmet Kaplan, Partisinin Grup Kararına Ters Olarak Türkiye Lehine Konuşma Yaptıktan Sonra Oylamaya da Katılmayarak Çekimser Kaldı. Ancak aralarında Vanlı Gulan Avcı'nın da Bulunduğu Koalisyon Partilerine Mensup 4 Milletvekili Grup Kararı Dışında "Evet" Oyu Kullanınca Tasarı Kabul Edildi. Tasarı 13o Hayır Oyuna Karşılık 131 Evet Oyu İle Kabuledildi.

2 yorum:

  1. YA ABİCİM İSVEÇ KABUL ETSE NE OLUR KABUL ETMESE NE OLUR SENİN BAŞBAKANIN KABUL ETMİŞ TE EL SIKIŞMIŞ ERMENİLERLE GERİSİNİ NİYE YORUMLUYOSUN PEHHHHHHHHHHHHHHH:=)()()

    YanıtlaSil
  2. sen ilk önce ülke sorunlarını bi çöz anca başka ülkelere özentilik var bakalım daha neler olacak

    YanıtlaSil