29 Mart 2010 Pazartesi

Rusyada Bombalar Patladı

Üzülerek belirtmem gerekiyorki malesef terör dünyanın bir çok ülkesinde kanlı yüzünü gösteriyor.Terör örgütlerine en çok kurban veren ülkelerin başında da ülkemiz gelmekte.Her yıl dünyanın farklı ülkelerinde ve farklı merkezi şehirlerinde özellikle canlı intihar bombaları patlamakta ve buda yüzlerce hatta binlerce mahsum insanların hayatlarını kaybetmelerine neden olmakta.Bu seferde terör kanlı yüzünü Rusya'nın başkenti Moskova'da gösterdi.

Rusya'nın başkenti Moskova'nın merkezinde iki ayrı metro istasyonunda meydana gelen patlamalarda en az 46 kişi yaşamını yitirdi. Moskova Belediye Başkanı iki saldırıyı  kadın intihar bombacılarının yaptığını açıkladı.

Rus savcılar, bu sabah önce Rus iç istihbarat servisi FSB'nin merkezinin yakınındaki Lubyanka metrosunda yerel saatler 07.56'da (TSİ 06.56) bir patlama meydana geldiğini açıkladıy.İlk patlamadan 40 dakika sonra ikinci patlama kent merkezindeki Park Kulturiy metrosunda meydana geldi.


Savcılar, Lubyanka metrosundaki patlamanın trenin ikinci vagonunda meydana geldiğini belirtirken, güvenlik yetkilileri hayatını kaybedenlerin bir kısmını trenin içinde bulunanların, bir kısmını da metro platformunda tren bekleyenlerin oluşturduğunu kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder