17 Mart 2010 Çarşamba

İnternet Bağlantınız Yavaşise Bunları Deneyin

İnternet Üzerinden Bir Site Ana Sayfasına Bağlanmak İstediğimizde Eğer Açmak İstediğimiz Ana Sayfa Erken Açılmıyorsa ve Dakikalarca Bilgisayarımızın Başında Bekliyorsak Bir Çoğumuz Buduruma Sinirlenir İllet Oluruz. Hatta Hemen İnternet Sağlıyıcı Firmasını Arayıp Acaba İnternet Hattımızda Problem Olup Olmadığını Kontrol Ettiriz veya Kendimizce Buna Çözümler Üretmeye Çalışırı. Şimdi Size Aşağıda Sunacağım Bir Kaç Seçeneği Kullanarak Yavaş Olan İnternet Bağlantınızı Bir Anda Hızlı Yapabilirsiniz.
1. Browser'ınızı yapılandırın, böylece grafikleri, animasyonları, sesleri, video ya da diğer multimedya içeriklerini gösterilmemesini sağlaya bilirsiniz.

2. İnternet trafiği yavaş olduğunda sörf yapın. Trafiğin en az olduğu zamanlar genellikle hafta sonları ve akşam saatleridir.

3. Önbelleğinizi etkili kullanın. Önbellek, en son ziyaret ettiğiniz internet sitelerini depolayan yerdir. İnternet bağlantınızı hızlandırmak için, önbellek tahsisini yeniden boyutlandırmanız ya da önbelleğinizi periyodik olarak temizlemeniz gerekebilir.

4. Modeminizin doğru olarak yapılandırılıp yapılandırılmadığından emin olun.

5. İnternete cep telefonunuzdan edge ile bağlanıyorsanız 3G'ye geçin veya ISDN, DSL, uydu, kablolu modemle değiştirin.

6. Çok daha hızlı internet istiyorsanız dededen kalma mevcut modemlerinizi atın. Adsl hızını 8 Mb/s'ye yükseltin veya Vdsl'e geçin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder