27 Mart 2010 Cumartesi

İğne Deliğine Kilise Yaptı

Hıristiyanların ibadet hanesi olan kiliseler ülkemizinde bir çok şehrinde bulunmakta.Özelliklede eski çağlardan kalan kiliselerin bir çoğu turistlik olarakta kullanmakta ve bununla birlikte hiristiyan vatandaşlar bu kiliselerde ibadetlerinide rahatlıkla yapabilmekteler.Ancak İngiltere'de yaşayan bir heykel traş öyle bir kilise yaptıki bu ister istemez herkesin dikkatini çekti.

İngiliz Daily Mail gazetesine göre, daha önce iğne deliğine ABD Başkanı Barack Obama ile ailesini oturtan 52 yaşındaki İngiliz sanatçı, bu kez de İngiltere’nin Gloucester kenti yakınlarında bulunan St. Bartholomew's kiliseninin kopyasını iğne deliğine inşa etti.

Çıplak gözle görülmesi mümkün olmayan kilise tek bir kum taneciğinden yapıldı. İğne deliğindeki kiliseyi altı haftada tamamlayan sanatçı, “inşaat”ta mikro ölçekte cam kesicilerle kendi göz kirpiğinden aldığı ince bir kılı kullandı. Kilisenin üstündeki boyamaları kirpik kılıyla yapan sanatçı, tüm yapının sadece bir nokta büyüklüğünde olduğunu söyledi.

William Willard oldukça büyük bir emek ve sabır isteyen çalışmalarının kendisini olgunlaştırdığını belirtti. Mikro heykel çalışmalarına mutsuz olduğu ilkokul çağlarında başladığını ifade eden sanatçı, “Okulda mutsuz olunca fantezi dünyasına çekildim. İşe de bahçedeki küçük karıncalar için evler yaparak başladım” dedi.

2 yorum: