24 Mart 2010 Çarşamba

Metrobüs Fiyatlarına Yeni Düzenleme

Arkadaşlar bildiğiniz gibi İstanbul'da Metrobüs zamları vatandaşların büyük ölçüde dikkatini çekmiş ve yapılan bu zamlar uzun süre pretesto edilmişti.Hatta Metrobüs duraklarında vatandaşlar Metrobüs araçlarına bir kaç kez ücretsiz binmişleridi. Daha sonrada bu zamlar mahkemlik olmuştu ve fiyatlar eski seviyesine geri indirilmişti İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından. Ancak şimdi Metrobüs zamlarına yepyeni bir düzenleme getiriliyor. Gittiğiniz yere kadar para ödeyeceksiniz artık.

İstanbullular, metrobüse sabit fiyat yerine "gittiğin kadar öde" tarifesiyle binecek. Durakların girişine konulan cihazlara binişte ve inişte akbiller basılacak. Fiyat henüz belli değil.Danıştay'dan dönen ulaşım zammının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metrobüste sabit fiyat yerine "gittiğin kadar öde" uygulamasına geçiyor.

Kesin tarih yok ama çalışma devam ediyor. İstanbullular durakların girişine konulan cihazlara akbillerini basacak ve metrobüse binecek. Aynı işlem indikten sonra da yapılacak.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metrobüsle ulaşmıda yeni uygulamayı anlattı. Topbaş, metrobüslerde kademeli ödeme döneminin başlayacağını söyledi.

Yeni düzenlemeye göre, metrobüse binen bir kişi gittiği durak sayısı kadar ödeme yapacak.Topbaş "Fiyatlandırmanın detayını daha sonra açıklayacağız" diye konuştu.Metrobüse yapılan son zam Danıştay tarafından iptal edilmiş, bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş metrobüs ücretlendirmeleri ile ilgili yeni bir düzenlemeye gidileceğini açıklamıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder