17 Mart 2010 Çarşamba

İnsan Sesi Pin Kodunun Yerini Alacak

Pin Kodunu Özellikle Cep Telefonları Biz İnsan Oğlunun Hayatına Girmeye Başladıktan Sonra Daha Sık Kullanmaya Başladık. Çünki Kullanmış Olduğumuz Cep Telefonunu Her Kapatıp Açtığımızda Cihaz Otomatik Olarak Bizden PİN Kodu İstemekte. Ancak Öyle Görünüyorki Kısa Bir Süre Sonra Bilim Adamlarının Yapmış Oldukları Yeni Bir Çalışma İle PİN Kodu Tarihe Gömülecek.

Bilim Adamlarının Üzerinde Çalışmakta Oldukları Yeni Bir Algoritma Sistemi İle İnsan Sesi Şifre Olarak Kullanıla Bilinecek. North Carolina State Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Robert Rodman Bu Konu İle İlgili Şu Açıklamayı Yaptı. Bugüne Kadar Parmak İzi ve Retina Taraması Gibi İleri Güvenlik Önlemleri Arasında Yer Alan Sesin, Geliştirilen Yeni Algoritmayla Çok Daha Hızlı Bir Biçimde İnsan Hayatının İçinde Yer Alacağını Belirtti.

Bu Proje Bilim Adamları Tarafından Tam Olarak Geliştirilip Kullanıma Başlandığı An İtibari İle Günlük Hayatımızda PİN Kodu Gereken Her Yerde Seskullanılabilinecek.Yakında Bu Projenin Teknolojinin Ticari Olarak Pazara Sürülebileceğini ve Başta Cep Telefonları Olmak Üzere PİN Kodu Gereken Her Türlü Elektronik Cihazda Kullanıla Bilineceği Belirtildi.

2 yorum:

  1. SESİ KISILIRSA YADA GRİP OLURSA NASIL TUTTURACAK AKORDU :) :)

    YanıtlaSil
  2. güzel bişey ama narko abi güzel bi soru sormuşun;);)

    YanıtlaSil