2 Şubat 2010 Salı

Çocuklara Bunları Yapmıyalım

Dünyanın En Sevimli Melekleridir Çocuklar.Okadar Şirin ve Sevimlilerdirki İnsan Çoğu Zaman Bakmaya Kıyamaz.Ancak Şöyle Çevremizde Özelliklede Son Dönemlerde Yaşanılanlara Baktığımızda Geleceğimizin Tek Varlıkları Olan Çocuklara Gerekli Olan Özen,İlgi,Sevgi ve Şefkati Gösteremediğimiz Gözler Önünde.

Bir Çok Çocuk Vardır Daha Oyun Çağlarına Yeni Girmiş Olmalarına Rağmen Ellerinde Ya Boya Sandığı Sokaklarda Bir Çift Ayakabı Boyaya Bilmek İçin Dolanırlar,Yada Ellerinde Simit Dolu Bir Tepsi İle Sokaklarda Sıcak Taze Simitler Diye Bağırırken Görürüz ve Bunlar Gibi Örnek Göstere Bileceğimiz Bir Çok İşi Yaparken Görürüz Çocukları.

Bazı Çocuklarda Vardırki Anneleri Babaları Tarafından Doğar Doğmaz Ya Ölüme Terk Edilirler Yada Yalnızlığa.Peki Nedirki Bu Masum Çocukların Suçlarıda Biz Bunları Yaptırıyoruz.Eminimki Böyle Şeylerle Karşılaşacaklarını Bilse O Çocuklar Dünyaya Gelmek İstemezler.Sevgili Annler Babalar ve Anne Baba Olmaya Aday Olan Arkadaşlar.Şöyle Bir Geçmişe Dönüp Çocukluğunuzu Düşünün.Eminimki Hepimizin Çocukluğumuzda Yaşıyadağımız Eksik Kalan Birşeyler Elbetteki Vardır.İşte Bunları Göz Önünde Bulundurarak Doğmuş Çocuklarımıza Yada Doğacak Çocuklarımıza Bizlerin Tam Olarak Yaşıyamadığımız O Çocukluğu Onlara Doya Doya Yaşatalım.Hiç Bir Çocuk Şiddeti,Dayağı,Terk Edilmeyi,Yalnızlığa Bırakılmayı ve Çok Küçük Yaşta Çalışmayı Haketmiyorlar.

Maddi Gücümüzü ve Yaşamış Olduğumuz Çağın Bize Sunmuş Olduklarınıda Göz Önünde Bulundurarak Rahatlıkla Yetiştirip Büyütemiyeceğimiz Çocuklardan Fazlasını Yapmıyalım.Bana Göre Bir Anne Babanın Çocuk Sahibi Olacağı İdeal Sayı İkidir.Eminimki Benim Gibi Düşünen Bir Çok Arkadaşta Vardır.Arkadaşlar Sizlerden Ricam Şurada Yazmış Bulunduğu Bir Kaç Paragraflık Bu Yazıyı Dikkate Almanız.

3 yorum:

  1. ahahaha 2den fazlası sakıncalı diorlar:D:D başbakanda en az 3 cocouk dio :)

    YanıtlaSil
  2. eee ne demişler oğuzz: hocanın dediğini yap gittiği yoldan gitme :))

    YanıtlaSil
  3. elinizi vicdanınıza koyun ve tekrar cevap verin !!! en değerli varlıklarımız , geleceğimiz olan minicik yürekler bunları hak ediyorlarmı?? zevklerimiz uğruna umutlarımızı söndürmemeliyiz.onlara muhtaç olacağımızı unutmayalım

    YanıtlaSil