3 Şubat 2010 Çarşamba

Kimliklerde Din Bölümü Kalkıyormu

Bildiğiniz Üzere Son Zamanlarda Yasalarımızda Sürekli Değişmeler Meydana Gelmekte.Özelliklede Avrupa Birliği Uyum Yasalarına Ülke Olarak Ayak Uydura Bilmek Adına Hemen Her Yıl Var Olan Eski Yasalarımızda ve Kanunlarımızda Değişik Gözlenmekte.Yapılan Yeni Düzenlemeler İle Artık Kişiler İstemedikleri Taktirde Nufus Cüzdanlarının Arka Bölümünde Yer Alan Din Kısmına Her Hangi Bir Şey Yazdırmaya Biliyorlardı.Bunu Yapa Bilmek İçinde İlçe Nufus Müdürlüklerine Bir Dilekce İle Birlikte Başvurmak Yeterli Oluyordu.

Ancak Dün Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi AHİM'in Almış Olduğu Bir Karar İle Ülkemizdeki Bütün Vatandaşların Nufus Cüzdanlarının Arka Bölümündeki Din Kısmında Yazan İbarenin Tamamen Kaldırılması Yönünde Karar Alındı.Bu Alınan Kararın Nezaman Ülkemizde Tam Olarak Uygulamaya Geçip Geçmiyeceği Konusunu Zaman İçerisinde Göreceğiz.Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin Böyle Bir Karar Almasının Altında Yatan Etken İse Vatandaşlarımızdan AHİM'e Bu Konuda Yapılan Başvuralar Yatıyor.

1 yorum:

  1. kalksa nolcak kalkmasa nolcak avrupa birliğine bunu kaldırdık diyemi alcaklar bizi..zaten isteyen yazdırmayabilio böle bi hakkı war

    YanıtlaSil