18 Şubat 2010 Perşembe

İstanbul Metrosu Uzadı

İstanbul Ülkemizin ve Avrubanın Büyük Metropol Şehirlerinden Birisi.Çok Yoğun Bir Şekilde Diğer İllerimizden Göç Aldığı İçin Nüfus Olarakta Ülkemizin En Kalabalık İli İstanbul'dur.Tabi Bukadar Yoğun Olarak İnsanların Yaşadığı Bir Şehir Olduğu İçinde Trafikte Çekilmez Bir Hal Alıyor.İşte Bu Trafikteki Sıkışıklıkları Gidermek Adına ve Vatandaşların Daha Rahat Bir Şekilde İşlerine ve Evlerine Ulaşımlarını Sağlamak Adına İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Yoğun Bir Çaba Sarfetmekte.Taraflı Tarafsız Herkeste Eminimki Bunu Görüyordur.Bundan 2 Yıl Önce Faaliyete Giren Metrobüs Hattı İstanbul Trafiğini ve Vatandaşların Ulaşımlarını Rahat Hale Getirdi.

Metro Çalışmalarıda Yoğun Bir Şekilde Devam Etmekte.Hem Avrupa Yakasında Hemde Anadolu Yakasında.Yapılan Yeni Metro Hatlarında da Yavaş Yavaş Test Sürüşleri Başlamaya Başladı.İstanbul Metrosu’nun Atatürk Oto Sanayi-Darüşşafaka arasındaki 1272 metrelik bölüm dün İstanbul Büşükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da katıldığı törenle test sürüşlerine açıldı. Test sürüşleri hazirana kadar yolcusuz devam edecek. Darüşşafaka-Hacıosman arasında ise Ağustos ayında test sürüşlerine başlanacak. 2010 sonunda yolcu taşımaya açılacak hatla 19,5 kilometre olan Şişhane Hacıosman arası 28 dakikada katedilecek. Ayrıca 4. Levent’te yapılan aktarma da Mart ayında kaldırılacak.

Test sürüşüne katılan Başkan Kadir Topbaş, yapılan yenilemeyle 4,5 dakika olan sefer aralığının 70 saniyeye indirileceğini, trenlerin de iki bin kişi taşıyan 8 vagonlu trenler olacağını belirtti. Dünkü test sürüşü de yeni 8 vagonlu trenle gerçekleştirildi

4 yorum:

  1. çok güzel bişey hiç değilse trafik derdin yok herhalde devletin şu zamana kadr en güzel yaptığı şey

    YanıtlaSil
  2. metro gibisi yok aga iett,eshot falan boş işler bi saatte gidion gitceğin yere metroyla takıl hayata :P

    YanıtlaSil
  3. istanbul için yararlı bişi :D

    YanıtlaSil
  4. istanbulda bulunanlar adina sevindim hadi gözünüz aydin :D:D

    YanıtlaSil